Peste două luni, Rapid București va împlini 100 de ani de la înființare, însă cu toate acestea, Marian Iancu crede că formația bucureșteană nu este condusă cum trebuie și că nu își va îndeplini obiectivele din sezonul acesta.
Giuleștenii au făcut egal cu Farul Constanța, scor 1-1, în a doua rundă din play-off-ul Superligii. După remiza de la București, formația alb-vișinie a egalat-o pe Universitatea Craiova la numărul de puncte, însă oltenii au cu un meci mai puțin jucat. Pe 2 aprilie, gruparea din Bănie o va întâlni pe CFR Cluj, campioana României.
Marian Iancu l-a criticat pe Victor Angelescu, dar și pe Dan Șucu, acționar, respectiv finanțator la Rapid. Fostul patron al Politehnicii Timișoara îi contestă pe cei doi din conducerea giuleștenilor și spune că nu își fac treaba cum trebuie în ceea ce privește management-ul clubului.
Acesta este sigur că formația antrenată de Adrian Mutu o să eșueze chiar în anul centenar și crede că nu o să își îndeplinească obiectivul stabilit pentru acest sezon.
„Rapidul va rata toate obiectivele anul acesta. Ieșirea din Cupă s-a întâmplat, nu va juca în cupele europene și va termina play-off-ul pe locul 5. Va rata absolut toate obiectivele în anul centenarului și numai din cauza faptului că nu are o conducere profesionistă, aplecată emoțional către fotbal, către ceea ce înseamnă spiritul Rapidului.
Acolo e totul formal, la nivel corporatist. Nu au nicio legătură. Spunea cineva zilele trecute că dacă-ți pui o șapcă și un fular cu Rapid, nu înseamnă că ești rapidist. Au luat un stadion deja făcut, au strâns o echipă, au adus un antrenor care-și dorește foarte mult și scoate maximum din ce are, iar echipa joacă pentru că e împinsă de la spate de adevăratul golgheter din Giulești, publicul. Mi-aș dori să fiu eu cel care greșește, să n-am eu dreptate și să joace în cupele europene”, a declarat Marian Iancu la podcast-ul „Tare de tot”.
Marian Iancu a fost acuzat de evaziune fiscală și a stat 8 ani după gratii. Anul acesta, fostul patron al echipei timișorene a fost eliberat.
Fostul finanțator a avut șansa să muncească în închisoare și să se elibereze mai repede, însă a refuzat. Acesta a dezvăluit motivul pentru care nu a acceptat și a spus că nu a vrut să se înjosească precum au făcut-o ceilalți deținuți.
„Poți să te umilești singur, dacă vrei să te duci după câștiguri. Poți să te umilești. Să muncești, să câștigi zile să vii mai repede acasă, înseamnă o auto-umilință în principal. E o muncă… Curățenie, măturat, săpat, cărat. Astea nu erau pentru mine.
Nu se dau câștiguri pentru munca ce e calificată. Nu am făcut niciun fel de activitate de genul ăsta, era o umilință, nu era la nivelul meu. Oricum, atunci când câștigi foarte mult din așa-zisele cărți scrise, nu înseamnă că-i judec pe cei care au făcut-o…
Când ai câștiguri foarte mari, când vine momentul să te liberezi, ca să nu apară ideea că ai fost favorizat, un judecător îți amână, îți dă amânare exact cu perioada pe care ai câștigat-o sau aproape. Deci te chinui, te înjosești, accepți o umilință și, când e să beneficiezi de câștigul ăla, e crunt”, a declarat Marian Iancu pentru aceeași sursă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER